במחקר התערבותי מוצלב, החוקרים שאפו לאפיין את הפרשת קורטקס האדרנל בחולים עם היפו-פאראתירואידיזם לאחר ניתוח. מחקרים קודמים מצביעים על קשר אפשרי של גירוי דו-כיווני בין הורמון פארתירואיד (PTH) והורמוני קורטקס האדרנל. מחקר זה בדק באופן ספציפי האם עירוי (1-34) PTH תת עורי מתמשך יכול לשנות את דפוסי ההפרשה הלא ידועים עד כה של הורמונים אלו במצבי היפו-פראתירואידיזם.
עוד בעניין דומה
החוקרים איתרו 10 מטופלים עם היפו-פאראתירואידיזם לאחר ניתוח שהיו להם רמות PTH נמוכות מאוד בזמן שטופלו בויטמין D וסידן פעילים. המדידות כללו רמות קורטיזול, קורטיזון ואלדוסטרון במיקרודיאליזט מרקמות תת עוריות במשך 24 שעות, הן לפני והן במהלך עירוי (1-34) PTH. קורטיזול נבדק גם בסרום, ברוק ובשתן, ואלדוסטרון ו-ACTH בסרום ובפלזמה, בהתאמה. בנוסף, 10 חולים עם היפר-פאראתירואידיזם ראשוני ו-10 מתנדבים בריאים שהותאמו למין ולגיל שימשו כביקורת.
מתוצאות המחקר עולה כי חולים עם היפו-פאראתירואידיזם הראו מקצב אולטראדיאני וגם קצב צירקדי עבור קורטיזול, קורטיזון ואלדוסטרון. רמות אלדוסטרון וקורטיזון ברקמות היו נמוכות משמעותית בחולים עם היפו-פאראתירואידיזם בהשוואה לקבוצת הביקורת עם המשתתפים הבריאים, אם כי רמות הקורטיזול ברקמה היו דומות. הטיפול ב-(1-34) PTH הוביל לעלייה ברמות של אלדוסטרון, קורטיזול וקורטיזון ברקמה וירידה ביחס בין קורטיזול לקורטיזון.
החוקרים סיכמו כי רמות הורמוני קורטקס האדרנל מופחתות בהיפו-פאראתירואידיזם לאחר ניתוח וניתן לשחזר אותן בחלקן על ידי טיפול קצר טווח ב-(1-34) PTH תת עורי מתמשך.
מקור:
תגובות אחרונות