במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Diabetes Research and Clinical Practice, החוקרים ביקשו להעריך את המתאם בין רמות אלבומין מסוכרר בדם וברוק בחולים עם סוכרת. מטרתם היתה לאמת את היעילות של מדידות אלבומין מסוכרר ברוק על ידי כרומטוגרפיה נוזלית בלחץ גבוה (HPLC), כחלופה לא פולשנית לאלבומין מסוכרר בדם.
עוד בעניין דומה
המחקר נערך בבית החולים של אוניברסיטת טוקיו, שם 56 משתתפים עם סוכרת סיפקו דגימות דם ורוק בשלוש מועדים שונים: צום, שעתיים לאחר הארוחה בקבלה וצום בשחרור. הדגימות עברו טיהור חלקי באמצעות עמודה מבוססת נוגדנים לפני מדידת אלבומין מסוכרר בשיטת HPLC.
מתוצאות המחקר עולה מתאם חזק בין רמות אלבומין מסוכרר בדם וברוק בכל שלוש נקודות המדידה בקרב 56 המשתתפים (n = 45, R2 = 0.985, P < 0.001 ; n = 48, R2 = 0.973, P < 0.001 ; n = 51, R2 = 0.979, P < 0.001).
ניתוח רגרסיה מרובה אישר שהקשרים הללו היו עקביים גם לאחר התאמה לגורמים כמו גיל, אינדקס מסת גוף (BMI) ושלב הנפרופתיה.
החוקרים סיכמו כי רמות האלבומין מסוכרר ברוק שנמדדו בשיטה חדשה זו משקפות במדויק את רמות האלבומין מסוכרר בדם, מה שמצביע על כך שגישה לא פולשנית זו עשויה להחליף דגימת דם מסורתית לניטור שליטה גליקמית בחולים עם סוכרת. הם צופים שבדיקה ביתית לאלבומין מסוכרר ברוק יכולה להפחית את העומס על החולים ולשפר את איכות חייהם.
מקור:
תגובות אחרונות