לאחרונה פורסמו בכתב העת Ophthalmology ממצאיו של מחקר שבו חוקרים ביקשו להעריך את התוצא הקליני והממצאים בשלב מאוחר שלextensive macular atrophy with pseudodrusen-like appearance EMAP). המחקר בוצע במתכונת של מחקר עוקבה רטרוספקטיבי. במחקר הוכללו 78 חולים (156 עיניים) שהושפעו מ-EMAP.
עוד בעניין דומה
החוקרים אספו נתונים על חדות הראייה המתוקננת בצורה הטובה ביותר, פרימטריה קינטית, OCT, ממצאי פלואורסצנציה אוטומטית באורך גל קצר וממצאי פלואורסצנציה בטווח שקרוב לגל אינפרא אדום. בדיקה גנטית עבור הגנים TIMP3 ו-C1QTNF5 בוצעה באמצעות רצף Sanger עבור 58 חולים, ללא וריאנטים פתוגניים שזוהו.
התוצאים העיקריים היו חדות הראייה המתוקננת הטובה ביותר בבדיקה האחרונה, שדה הראייה בבדיקה האחרונה ושיעורי היארעות ועקומות זמן עד לאירוע של עיוורון עם קריטריונים של המינהל לביטוח לאומי של ארה"ב וארגון הבריאות העולמי (World Health Organization-WHO), מעורבות של הפוביאה והגדלת ניוון מעבר לשדה הראייה של 30° ו-55°. ממצאי ההדמיה בבדיקה האחרונה היוו תוצאים משניים.
תוצאות המחקר הדגימו שבביקור האחרון, הגיל הממוצע היה 70.9 ± 5.2 שנים. לפי קריטריונים של ארה"ב, 58.1% מהחולים היו עיוורים ו-25.8% היו עיוורים על פי קריטריוני WHO. כל העיניים הראו סקוטומות מרכזיות גדולות, שהיו קשורות להתכווצות שדה הראייה ב-22.2% מהעיניים.
זוהו מוקדים של פתחים או יציאות גדולות של הממברנה של Bruch (Bruch’s membrane BM) ב-25.4% מהעיניים.
אוטופלואורסצנציה בטווח שקרוב לגל אינפרא אדום הגבירה את הנראות של כלי הדם הכורואידים מעבר לאטרופיה ב-87.2% מהעיניים.
שיעורי ההיארעות לעיוורון היו 3.95 ל-100 שנות מטופל לפי קריטריונים של ארה"ב ו-1.54 ל-100 שנות מטופל לפי קריטריונים של WHO. שיעורי ההיארעות היו 22.8 ל-100 שנות עין למעורבות של הפוביאה, 12.0 ל-100 שנות עין להגדלת ניוון מעבר ל-30° ו-6.6 ל-100 שנות עין עבור הגדלה של ניוון מעבר ל-55°. ההערכות לא הושפעו מהגיל בהופעתן.
החוקרים זיהו ממצאי הדמיה אופייניים, כולל הפרעות ב-BM, בחולים מבוגרים עם EMAP וחישבו שיעורי שכיחות עבור תוצאים תפקודיים ואנטומיים שונים.
מקור:
תגובות אחרונות